Reklama

PUNKT ROSY:

Encyklopedia składników » Cocamidopropyl Betaine

Cocamidopropyl Betaine

Detergent amfoteryczny, substancja pianotwórcza i stabilizująca pianę. Składnik występuje głównie w szamponach, choć zdarza się też jako niewielki dodatek we wcierkach jako solubilizator. Często stosowana w zestawie z innymi detergentami, np. mocniejszymi anionowymi w celu złagodzenia ich działania. Określana prawidłowo skrótem CAPB, błędnie CB.

Nazwa INCI: Cocamidopropyl Betaine, Cocamidopropyl Betaine (z oleju kokosowego), Cocamidopropyl Betaine (z masła kokosowego), Cocamidopropyl Betanine, Cocomidopropyl betaine, Cocamidopropyl Betaine (Derived From Coconut), Cocamidopropyl Betaine (Plant Derived), CocamidopropylBetaine (Coconut) Oil

Reklama

Produkty zawierające ten składnik

Przewiń do góry