Reklama

PUNKT ROSY:

Inulin

Działa nawilżająco, wygładzająco oraz nabłyszczająco. Ma zdolność przyciągania składników lipofilnych, m.in. olejków eterycznych i niektórych witamin, wydłużając ich czas oddziaływania. Jest także antyoksydantem, neutralizuje szkodliwe działanie wolnych rodników. Wykazuje działanie przeciwzapalne oraz łagodzące. W produktach kosmetycznych działa także jako stabilizator.

Nazwa INCI: Inulin, Inulin (from Chicory root), inulina, Inulin **, Inulin Lauryl Carbamate

Reklama

Produkty zawierające ten składnik

Przewiń do góry