Reklama

PUNKT ROSY:

Panthenol

Działa nawilżająco na włosy i kojąco na skórę skłonną do podrażnień. W odróżnieniu do innych humektantów niesie bardzo małe prawdopodobieństwo spuszenia, dlatego nazywamy go ,,mokrym humektantem”. Możemy go znaleźć zarówno w szamponach, jak i odżywkach, maskach, stylizatorach czy też wcierkach do wrażliwej skóry głowy. W kontakcie z naskórkiem i strukturą włosów przemienia się w aktywną biologicznie witaminę B5.

Nazwa INCI: Panthenol, Panthenol (Pro-Vitamin B5), Panthenol (prowitamina В5), Panthenol (Vitamin B), D-Panthenol, Panthenol (Vitamin B5), Panthenol (witamina B5), Provitamin B-5, Certified Organic Panthenol, D – panthenol, di panthenol, DI-Panthenol, Panthenol (Pro-Vitamin B-5, Panthenol (Pro-Vitamin B-5), Panthenol (prowitamina B5), Panthenol (Vitamin B-5), Panthenol (wit.B5), Pantheon, vitamin B-5, Pathenol

Reklama

Produkty zawierające ten składnik

Przewiń do góry