Reklama

PUNKT ROSY:

Squalane

Skwalan jest zaliczany do olejów lekkich, jest naturalnym składnikiem sebum. Wpływa na utrzymanie odpowiedniej struktury wodno-lipidowej, która zapewnia nawilżenie skóry. Skwalan to też antyoksydant, chroniący skórę przed wolnymi rodnikami.

Nazwa INCI: Squalane, Squalene, Squalane/ Olea Europaea Fruit Oil (Skwalan z oliwy z oliwek 100%)

Reklama

Produkty zawierające ten składnik

Przewiń do góry