Reklama

PUNKT ROSY:

Encyklopedia składników » Stearalkonium Chloride

Stearalkonium Chloride

Detergent kationowy, bardzo delikatny. Pochodna kwasu stearynowego pozyskiwanego z olejów roślinnych lub zwierzęcych. Dodatkowo może działać wygładzająco, antystatycznie, ułatwiać rozczesywanie włosów. Można go znaleźć w odżywkach, odżywkach myjących, rzadziej w szamponach.

Nazwa INCI: Stearalkonium Chloride

Reklama

Produkty zawierające ten składnik

Przewiń do góry