Reklama

PUNKT ROSY:

Citric Acid

Regulator kwasowości i pH w kosmetykach. Pełni również funkcję konserwantu. Należy do alfahydroksykwasów (AHA), w większych stężeniach działa złuszczająco. Zmniejsza lub tłumi podstawowy zapach surowców użytych w kosmetyku.

Nazwa INCI: Citric Acid, Citric Acid., Citric Acid*, regulatorkwasowości: kwas cytrynowy, **Citric Acid, Acidum Citricum, Citrc Acid, Citric Acid *składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego, Citric Acid *składniki z upraw ekologicznych, Citric Acid (kwas cytrynowy), Citric Acid* naturalna kompozycja zapachowa** składniki olejków eterycznych, Citric Acid* surowce z uprawy organicznej, Citric Acid², Clitric Acid, ctric acid, Kwas Cytrynowy

Reklama

Produkty zawierające ten składnik

Przewiń do góry