Reklama

PUNKT ROSY:

konserwant

Sodium Benzoate

Konserwant, stosowany również w przemyśle spożywczym. Chroni kosmetyk przed szkodliwym rozwojem i działaniem mikroorganizmów, które wpływają na trwałość produktu. W skrócie – chroni przed zepsuciem i zapobiega utracie świeżości, zapewniając bezpieczne i dłuższe korzystanie z kosmetyków.

Sodium Benzoate Read More »

Sodium Citrate

Regulator pH i chelator. Wiąże jony metali, neutralizuje ich niekorzystny wpływ na stabilność, konsystencję i barwę produktów. Zwiększa trwałość kosmetyku. Zapobiega matowieniu włosów spowodowanym nadbudowie minerałów z twardej wody.Ma właściwości zmniejszające lub tłumiące podstawowy zapach lub smak produktu. Jest też konserwantem i przeciwutleniaczem.

Sodium Citrate Read More »

Sorbic Acid

Konserwuje produkt i zapobiega rozwojowi mikroorganizmów w kosmetyku przy codziennym stosowaniu. Wykazuje działanie grzybostatyczne i antybakteryjne.

Sorbic Acid Read More »

Potassium Sorbate

Konserwant, stosowany również w przemyśle spożywczym. Chroni kosmetyk przed szkodliwym rozwojem i działaniem mikroorganizmów, które wpływają na trwałość produktu. W skrócie – chroni przed zepsuciem i zapobiega utracie świeżości, zapewniając bezpieczne i dłuższe korzystanie z kosmetyków.

Potassium Sorbate Read More »

Phenoxyethanol

Konserwant. Chroni kosmetyk przed szkodliwym rozwojem i działaniem mikroorganizmów, które wpływają na trwałość produktu. W skrócie – chroni przed zepsuciem i zapobiega utracie świeżości, zapewniając bezpieczne i dłuższe korzystanie z kosmetyków.

Phenoxyethanol Read More »

Levulinic Acid

Substancja odżywcza. Stosowany także w jako konserwant, zapobiega zepsuciu się produktu. Kwas lewulinowy ma słodki, maślany zapach, który stosuje się do stworzenia zapachu karmelu, toffi i klonu.

Levulinic Acid Read More »

Scroll to Top